Paahdettua myskikurpitsaa, kikherneitä ja salviakastiketta

Syksyn yksi monikäyttöisimmistä raaka-aineista on varmasti myskikurpitsa (butternut squash). Siitä voi taikoa lähes mitä tahansa, ja kokeiltu on ainakin kurpitsarieskaa, kurpitsajuustokakkua ja tätä ihanaa uunipaahdettua myskikurpitsaa lisukkeineen. Siitä voi tehdä myös pastakastiketta ja tietenkin keittoa. Salvia on yrteistä se, joka usein yhdistetään myskikurpitsaan, ja sitä on käytetty näissäkin ohjeissa sekä kurpitsan mausteena että kylmässä salviakastikkeessa.

Tässä ateriakokonaisuudessa on mukana myös paahdettuja kikherneitä, jotka ovat hyvin maustettuna oikein maukkaita ja terveellisiäkin. Fetajuusto antaa hyvää suolaista makua ja sopii loistavasti sekä myskikurpitsan että kikherneiden kaveriksi. Kurpitsa on miedosti makeaa, kun taas fetajuusto on suolaista, mikä on aina ehdottoman hyvä makuyhdistelmä. Makeutta tulee myös kuivatuista karpaloista, jotka voi toki jättää poiskin. Näiden kanssa sopii nauttia vaikka paistettua lohta.

img_8599Paahdettua myskikurpitsaa

1/2 myskikurpitsa paloiteltuna lohkoiksi

Tuoretta salviaa

n. 100 g Fetajuustoa

Kourallinen cashewpähkinöitä

Kourallinen kuivattuja karpaloita

Kanelia

hunajaa

suolaa

oliiviöljyä

  • Sekoita oliiviöljy ja mausteet kulhossa. Lisää joukkoon silputtu tuore salvia ja kurpitsalohkot ja sekoittele niitä mausteseoksessa. Voit antaa niiden marinoitua jonkin aikaa, jos teet seoksen jo etukäteen.
  • Levitä kurpitsalohkot uunipellilleja ripottele päälle cashewpähkinöitä. Paahda uunissa 175 asteessa kunnes kurpitsa on kokonaan pehmeää ja kypsää.
  • Ennen tarjoilua lisää kurpitsan joukkoon murennettu fetajuusto ja karpaloita.

img_8600

Paahdetut mausteiset kikherneet

1 purkki kikherneitä

2 tl oliiviöljyä

kurkumaa

juustokuminaa

korianteria

sitruunamehua

chilijauhetta/chilimausteseosta

  • Valuta kikherneet ja sekoita niiden joukkoon oliiviöljy ja mausteet.
  • Paahda uunissa 175 asteessa n. 15-20 minuuttia, kunnes kikherneet ovat hieman paahtuneet ja rapeutuneet.

img_8603

Salviakastike

(Myskikurpitsan marinadilientä)

n. 1/2 dl Turkkilaista jogurttia

1 rkl tuorejuustoa

Tuoretta salviaa

Ripaus suolaa

  • Sekoita kaikki ainekset ja tarjoa ruoan lisukkeena.

img_8608

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s