Samettisen kermainen lehtikaalipasta

On ihanaa, kun mielessä on visio jostain tietynlaisesta ruoasta jota haluaa tehdä ja syödä, ja kokkailun lopputulos on juuri sellainen kuin pitikin. Reseptejä ei tarvita, jos tietää mitä tekee ja tietää miltä ruoan haluaa maistuvan (paitsi jos on huono kokki, hah). Aineksetkin voi päättää sen mukaan, mitä tekee mieli tai mikä sopisi ruoan muiden ainesten kanssa parhaiten yhteen.

IMG_6384

Tämä ihana lehtikaalipasta syntyi juuri tuollaisesta tietynlaisesta mieliteosta, ja siitä tuli juuri sellaista kuin oli tarkoituskin. Mikä parasta, lehtikaali sattui olemaan tarjouksessa, muutenhan tässä voisi käyttää sen tilalla vaikka pinaattia. Tuoreet herkkusienet sopisivat joukkoon myös täydellisesti, mutta tässä versiossa on hyvin simppelit raaka-aineet ja maku on yksinkertainen mutta hyvä ja raikas.

Ajatuksena oli käyttää nimenomaan kaurapohjaista ruokakermaa, koska halusin pastalle juuri sellaisen pehmeän ja samettisen koostumuksen ja maun kuin kauravalmisteilla saa aikaiseksi. Normaali ruokakerma tai vaikka kookoskerma toimisivat yhtä hyvin. Kaurapohjaiset valmisteet kuitenkin tuovat kivaa vaihtelua ruoanlaittoon, vaikka muuten ei välttelisikään maitotuotteita. Kermaa ei edes tarvitse saostaa, eikä tätä ruokaa tarvitse syödä kuumana, sillä se toimii vähän jäähtyneenäkin hyvin. Maistuu parhaalta  savulohen kanssa!

IMG_6385

Kermainen lehtikaalipasta (n. 3-4 annosta)

5 dl keittämätöntä täysjyvä-pennepastaa (muutkin pastat toki sopivat)

1 pussi paloiteltua lehtikaalia

1 punasipuli

2 valkosipulin kynttä

pari kourallista kirsikkatomaatteja

n. puoli pakettia rucolaa

1 purkki (2-2,5 dl) kaurapohjaista ruokakermaa

hyvää suolaa

mustapippuria

tilkka soijakastiketta

kuivattua persiljaa

 

  • Keitä pasta suolavedessä, älä keitä liian kypsäksi (mieluiten hieman alikypsäksi).
  • Pilko punasipuli pieniksi kuutioiksi ja hienonna valkosipulin kynnet. Paista sipuleita hetki kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Lisää lehtikaali ja paista kunnes lehtikaali on pehmennyt sopivasti ja on kauniin kirkkaan vihreää.
  • Sekoita lehtikaalipaistos pastan joukkoon sopivan kokoisessa astiassa, sekoita joukkoon myös rucola.
  • Kaada kaurakerma paistinpannulle, lisää joukkoon puolitetut kirsikkatomaatit ja kuumenna. Lisää mausteet + soijakastike ja anna kiehua hetken aikaa, kunnes tomaatit ovat pehmenneet.
  • Kaada kuuma kerma-tomaattiseos pastan joukkoon ja sekoita hyvin.
  • Tarjoile!
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s