Maapähkinävoi-minicupcaket

Maapähkinävoista on tullut sellainen perusraaka-aine, että ilman sitä on aika vaikea tulla toimeen. Sitä tarvitaan aamupalalla, leivonnassa, levitteenä ja joskus jopa jäätelön joukossa (silloin kun tajuaa, että se Ben&Jerry’s peanut butter  -jäätelöpurkki ihan oikeasti maksaa liikaa täällä Suomessa, ja on halvempaa valmistaa sitä itse). Jos joku ei vielä ole tutustunut maapähkinävoihin kaurapuuron joukossa (banaanisiivujen kanssa), niin äkkiä kokeilemaan.

IMG_5763

Ja maapähkinävoin ja banaanin yhdistelmä on siis aivan perfect match. Suosittelen näitä kahta esim. itse tehdyn banaanileivän, riisikakkujen tai muun (makean) leivän päällä, nam! Näissäkin cupcakeissa maapähkinävoi, banaani ja kaakaojauhe luovat täydellisen makuyhdistelmän.

Maapähkinävoilla voi korvata rasvan oikeastaan kokonaan, ainakin näissä ”erilaisissa” leipomuksissa, jossa mitään ei tarvitse vaahdottaa sähkövatkaimella. Ja edellytyksenä siis tietenkin myös se, että maapähkinävoi sopii makunsa puolesta leivonnaiseen. Yleensä cookiet tai muffinit voi ihan hyvin leipoa ilman voita käyttämällä maapähkinävoita sen tilalla, kunhan maku miellyttää.

Nämä iiiihanat pienet kuppikakut maistuvat taivaallisen hyviltä ja ovat todella meheviä, ja sekaan voi taas lisätä melkein mitä vain sattumia, esim. pähkinöitä, rusinoita tai kuivahedelmiä. Kuppikakkuihin toki kuuluisi myös kuorrutus, mutta näihin nopeasti tekaistuihin kokeilukakkuihin ei sellaista nyt tarvittu. Ovat kyllä hyviä ilmankin!

IMG_5757

Jälleen kerran ei tarvita muuta kuin tehosekoitin ja lusikka, plus muffinivuokia, jotka kannattaa sijoittaa muffiniuunipellin kolosiin, jos haluaa välttää niiden epämääräisen leviämisen uunissa.

 

Herkulliset maapähkinävoi-cupcaket

1 pieni banaani (tai puolikas iso)

1 muna

3/4 dl maapähkinävoita

1/2 dl kookosjauhoja

2 tl kaakaojauhetta (tai enemmän, jos haluat suklaisempia)

1 tl ruokasoodaa

1 rkl hunajaa

1 tl kanelia

ripaus suolaa

sopiva määrä haluamiasi lisukkeita, esim. pähkinärouhetta, suklaapaloja tms.

  • Sekoita banaani, muna ja maapähkinävoi tasaiseksi seokseksi blenderissä. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne blenderiin, sekoita.
  • Laita muffiniuunipellin koloihin kuppikakkuvuokia ja jaa taikina vuokiin. Jos haluat pieniä kuppikakkuja, annostele taikinaa vuokiin vajaa puolilleen.
  • Paista 175 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

 

IMG_5759

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s