Suklaafudgeunelma

Otsikon perusteella ei oikeastaan saa mitään käsitystä mikä tuotos tässä on kyseessä, muuta kuin että se on jotain suklaista. Fudgeakaan tämä ei ole, mutta se sana kuvaa aika hyvin koostumusta (kuten alkuperäisessä reseptissä).

IMG_5702

Tämä on yksi niitä reseptejä, joita pitää itse kokeilla ennen kuin voi uskoa, että lopputulos todella on aivan älyttömän ihanaa. Kuuluu myös niihin leipomuksiin, joiden ainesosia ei välttämättä kannata luetella ennen kuin on antanut muiden maistaa tätä ihanuutta. Tai oikeastaan kyse on vain yhdestä ainesosasta, joka saattaa jakaa mielipiteitä. Mutta kuka nyt oikeasti pelkäisi avokadoa?

IMG_5697

Avokado-suklaakakku/-brownieohjeita on pyörinyt blogeissa ja ruokasivustoilla jo pitkään, mutta niitäkään en ole vielä aiemmin testannut, vaikka avokado onkin suurta herkkua. Avokadoa ja suklaata kakussa? Ihan sama kuinka paljon sitä kuulee kehuttavan, ei sen toimivuutta voi täysin uskoa ennen kuin kokeilee itse. Mutta se oikeasti toimii. Ainakin tässä kakussa.

Tämä suklaakakku, tai ehkä ulkonäöltään enemmänkin brownie, on oikeasti yksi täydellisimmistä suklaakakuista. Koostumus on juuri sellainen kuin pitää, eikä maku ole yhtään ällömakea tai muutenkaan makea, enemmänkin hyvin täyteläisen suklainen. Tätä ei ole pilattu valkoisella sokerilla ja kauhealla rasvamäärällä. Miksi suklaakakkuun edes tarvitaan voita ja sokeria, jos muillakin ainesosilla saa onnistuneen lopputuloksen?

IMG_5711

Tässä on kylläkin kookospalmusokeria, mikä on maultaan ihan erilainen kuin tavallinen sokeri. Suklaana kannattaa ja pitää käyttää laadukasta tummaa suklaata, mielellään n. 70 % suklaapitoisuudeltaan.

Eikä se avokado maistu läpi yhtään, no worries. Tässä maistuu suklaa.

Joten kannattaa antaa tälle mahdollisuus, vaikka olisikin tottunut niihin tavallisiin suklaaherkkuihin.

IMG_5710

Ainoa virhe oli, että tein vain puolikkaan ohjeen verran, jolloin valmis kakku on loppujen lopuksi about yhden hengen kakku, sen jälkeen kun huomaa miten addiktoivaa tavaraa se on… Hahaa.

IMG_5715

Tässä ohje siis kokonaiseen kakkuun/brownieen (n. 15 -20 cm vuokaan):

Suklaafudgekakku

200 g hyvää tummaa suklaata (mielellään 70% suklaapitoisuus)

2 kypsää avokadoa

3 rkl kookosöljyä

n. 1 dl kookospalmusokeria (tai muuta makeutusta)

3 rkl kookosöljyä

2 kananmunaa

80 g mantelijauhoa

1/2 dl kaakaojauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl himalajan suolaa

  • Jauha avokado tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Kaavi avokadosose toiseen kulhoon.
  • Sulata suklaa ja kookosöljy mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaasula avokadososeen joukkoon sähkövatkaimella.
  • Lisää sokeri ja kananmunat yksi kerrallaan, jatka vatkaamista.
  • Yhdistä kuivat aineet erillisessä kulhossa ja sekoita ne taikinan joukkoon esim. lusikalla tai nuolijalla.
  • Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa n. 25 -30 minuuttia. Puolikasta kakkua pidin uunissa 22 min., joten kokonainen saattaa tarvita vähän kauemmin. Kannattaa tarkkailla kypsyyttä hammastikulla.

Ja sitten kakun kimppuun! Maistuu ehkä parhaalta jäähtyneenä, mutta lämpimänäkin varmasti hyvää. Eikä muuten yhtään huono idea laittaa lisukkeeksi (kinuski)jäätelöä, you’ll be in heaven.

IMG_5720IMG_5713

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s