Lehtikaali-ricottalasagne

Lehtikaali on vasta äskettäin löytänyt tiensä keittiööni, vaikka se on ollut suosittu raaka-aine jo aika kauan. Lehtikaalisipsejä on kokeiltu jo pariin otteeseen, mutta jotain muutakin siitä voisi tehdä. Joku päivä päätin paistaa jääkaapissa pyörivät lehtikaalit ja apua miten hyvää se olikaan! Lehtikaalia, kesäkurpitsaa ja tofua pannulla paistettuna, vähän kurpitsansiemeniä joukkoon plus fetajuustoa lisukkeeksi. Terveen hyvää ja loistava kasvisruoka. Kannattaa kuitenkin olla tarkka, ettei kesäkurpitsasta ja lehtikaalista tule ylikypsää mössöä. Kannattaa siis paistella nämä aika pikaisesti, sopivan mediumiksi.

IMG_5636

Lehtikaalia siis oli pakko ostaa uudestaan, ja tällä kertaa siitä syntyi pehmeän maukas kasvislasagne, joka on hyvää sellaisenaankin kasvisruokana, mutta sen kanssa proteiinilisukkeeksi sopii mainiosti broileri, paistettu lohi tai vaikka tofu.

Ricottajuusto on mietoa pehmeää tuorejuuston tapaista juustoa, joka antaa ruualle samettisen maun. Tämän lasagnen kanssa ei tarvitse väkertää maitokastiketta (ja pilallehan se aina meneekin), vaan kastike syntyy ruokakermasta, ricottasta ja kananmunasta.

IMG_5708

Lasagnelevyjäkään ei ole pakko käyttää jos haluaa ruuasta gluteenittoman/viljattoman, mutta niitä olisi hyvä olla ainakin yksi kerros, jotta lasagnesta ei tule liian vetinen kesäkurpitsasta erittyvän nesteen takia.

IMG_5635

Lehtikaali-ricottalasagne

1 pieni kesäkurpitsa

1 lehtikaali

1 pussi pakastepinaattia

puolikas parsakaali

lasagnelevyjä (about kahteen kerrokseen)

kirsikkatomaatteja

1 purkki ricottaa

2 dl ruokakermaa

1 muna

suolaa

mustapippuria

1/2 tl muskottipähkinää

  • Pilko/revi lehtikaali sopiviksi paloiksi ja paloittele parsakaali. Viipaloi kesäkurpitsa.
  • Sulata pakastepinaatti pannulla. Lisää parsakaalin palat ja paista hetki. Lisää lehtikaali ja jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat pehmenneet sopivasti. Mausta hieman suolalla.
  • Sekoita muna, ruokakerma ja ricottajuusto keskenään ja lisää mausteet.
  • Voitele reilun kokoinen vuoka ja levitä pohjalle kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita, sitten lasagnelevyjä, kasvispaistosta ja ricotta-kermaseosta. Jatka niin kauan kuin aineksia riittää. Levitä pinnalle viipaloidut kirsikkatomaatit.
  • Paista 180 asteessa n. 40 minuuttia.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s