Tummaa suklaata ja sattumia

Opin vasta jokin aika sitten, että amaranth on muutakin kuin Nightwishin biisi. Sen pääasiallinen käyttötarkoitus on vähän epäselvä, mutta sain selville, että paahtamalla se käyttäytyy kuin popcorn ja kun tätä pop-amaranttia heittää sulatetun suklaan kanssa sekaisin, saa melkein kuin riisisuklaata joka on melkein kuin itsetehtyä .

IMG_5578

Amaranth, suomeksi amarantti, on siis kasvi, jota kasvatetaan sen ravinnepitoisten siementen takia. Siemenet ovat gluteenittomia ja terveellistä syötävää, tosin en vieläkään tiedä mihin näitä minikokoisia palluroita kannattaa oikeasti käyttää, muuta kuin paahtamalla ne popcornin tapaan.

IMG_5668

Kaapeissa pyörivistä jämä-suklaista (jep, sellaistakin on olemassa) voi tehdä ”uutta” suklaata sulattamalla ne ja sekoittamalla joukkoon jotain omia  lempimakuja ja lisukkeita, tässä tapauksessa pop-amaranttia ja pähkinöitä.

Melkein kuin rocky road mutta tällä versiolla voisi melkein huijata itseään ajattelemaan että se on terveellistä, jos käyttää hyvälaatuista tummaa suklaata (väh. 70% kaakaopitoisuus) ja käyttää lisukkeina luonnollisia juttuja, esim. juurikin pähkinöitä ja kuivattuja marjoja.

IMG_5574

Amarantti rouskuu kivasti tämän suklaan sisällä ja muistuttaa aika paljon kyllä riisisuklaata. Maku on hieman paahteinen paahdetun amarantin ansiosta eikä liian makea. Tässä toimii ehdottomasti parhaiten tumma suklaa, sillä suklaan pitää yleensäkin maistua kunnolla kaakaolta (makuasia tietysti). Kuten sanottu, hyvän tumman suklaan kaakaopitoisuus pitäisi olla ainakin 65-70%, mikä ehkä vaatii hieman totuttelua (varsinkin jos on aina tottunut vetelemään ylimakeaa maitosuklaata), mutta lopulta kun saa käsiinsä 90-prosenttista suklaata niin sen maku on aivan taivaallisen hyvä. Kun on oppinut arvostamaan tumman suklaan aitoa ja täyteläistä makua, there’s no way back to maitosuklaa. Paitsi toisinaan, kun saatavilla on jääkaappikylmää Fazerin sinistä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s