Just can’t get enough: sushi & rocky road

IMG_5241 IMG_5234

Sushi ja suklaa. Ne eivät liity toisiinsa mitenkään, paitsi että molempiin tulee helposti himo eikä niitä oikeastaan voi syödä liikaa (sushibuffetissa menee laskupää hyvin nopeasti sekaisin, jos yrittää ottaa selvää, montako sushia voi syödä ennen kuin tekee pahaa). Sitä nyt vaan pitää olla paljon! Moni ehkä luulee, että sushia on vaikea tehdä itse, eikä sen näpertämistä edes kannata yrittää. Väärin! Sen tekeminen on äärimmäisen helppoa ja jossain määrin ehkä hauskaakin, jos on tarpeeksi aikaa ja tarpeeksi kärsivällisyyttä (jälkimmäistä tosin harvemmin on, mutta siitä huolimatta lopputulos oli hyvä). Sushin tekoon tarvitaan oikeanlaiset ainekset, mutta ilman merilevääkin pärjää, jolloin raaka-aineet eivät edes ole kovin erikoisia. Sushiriisillä ja graavilohella saa jo aikaiseksi ihania nigiri-susheja. Graavilohi ja avokado ovat yksi parhaista makupareista, ja näiden maki-rullien täytteenä onkin juuri niitä.

IMG_5239

Lohi & avokado -makisushit

4-5 kpl Nori-merilevälevyjä

puolikas paketti sushi-riisiä, valmista paketin ohjeen mukaan

avokadoa

graavilohta

  • Levitä valmista sushiriisiä merilevän päälle ohueksi kerrokseksi niin, että yhdestä reunasta jää n. 2 cm ilman riisiä.
  • Laita lohta ja avokadoa ohuehkoina suikaleina yhteen kohtaan poikittain levyn päälle niin, että täyte ulottuu reunasta reunaan.
  • Rullaa levy tiukasti kiinni käyttäen apuna bambumattoa tai kelmua. Painele saumakohtaa kiinni.
  • Leikkaa rulla n. 2 cm paksuisiksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

IMG_5245

Sitten makeaan osioon, jossa ei tällä kertaa olekaan mitään terveellistä tai erikoista twistiä, vaan koko herkku on tehty ihan rehellisestä suklaasta ja muista jutuista. Rocky road on ihanan houkuttava suklaaherkku, joka on alun perin lähtöisin Australiasta. Se on ehkä maailman yksinkertaisin valmistaa, eikä oikeastaan vaadi edes mitään ohjeita. Kunhan heittää sulatettua suklaata, vaahtokarkkeja, keksejä ja suolapähkinöitä sekaisin, niin sitä voi kutsua rocky roadiksi eikä lopputulos mitenkään voi olla kauhean epäonnistunut. Suklaan sekaan voi laittaa oikeastaan mitä tahansa syötäväksi kelpaavaa joka omasta mielestä sopii suklaan kaveriksi. Kuivatut marjat, pähkinät, karkit, keksit yms. sopivat tähän tarkoitukseen.

IMG_5237

Suklaa on kai yleensä maitosuklaata, mutta itse käyttäisin mieluummin tummaa suklaata paremman maun ja koostumuksen takia (maitosuklaa pehmenee helpommin huoneenlämmössä), tai sitten tumman ja maitosuklaan sekoitusta.

Simple rocky road

200 g tummaa suklaata

vaahtokarkkeja

suolattuja cashew-pähkinöitä rouhittuna

digestive-keksejä murennettuna

  • Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikrossa, jos osaat tehdä sen polttamatta suklaata).
  • Sekoita joukkoon muut ainekset. Voit myös laittaa ainekset erikseen kerroksiksi vuokaan vuorotellen suklaan kanssa.
  • Levitä seos esim. pieneen foliovuokaan tai vaikka muffinivuokiin jos haluat yksittäisiä herkkupaloja.
  • Laita jääkaappiin jähmettymään ja syö jääkaappikylminä, sillä suklaa pehmenee helposti huoneenlämmössä.

IMG_5236

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s