Syksyinen pekaani-omenapiiras

Omenapiiras on aika klassikko, mitä ei kuitenkaan tule tehtyä kovinkaan usein. Näihin aikoihin syksystä omenapiirakan reseptejä ilmestyy vähän kaikkiin lehtiin ja blogeihin, mutta kaikki nämä perinteiset versiot on vuosien mittaan jo kokeiltu ja maisteltu läpi. Siksipä teki mieli taas kerran testata jotain vähän erilaista ja paremman kuuloista reseptiä, ja tämä ohje kuulosti ja näytti aikalailla täydelliseltä niin ulkonäön kuin hyvien raaka-aineidenkin takia (sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon). Ja pinnalle tulee omenoiden lisäksi ihania pekaanipähkinöitä (mitä ei muuten missään nimessä kannata jättää pois!), joten eiköhän siinä ole tarpeeksi syitä.

IMG_5261

Tätä kakkua kannattaa ehdottomasti testata, jo senkin takia että se näyttää vastustamattomalta, eikä se myöskään ole mitenkään epäterveellinen. Eli on ihan okei ahnehtia sitä lisää, koska eihän mikään ikinä jää siihen yhteen palaan. Toki se on myös helppo valmistaa, sillä puolet raaka-aineista vain sekoitetaan blenderissä ja yhdistetään kuiviin aineksiin. Voiko leipominen enää ollakaan helpompaa, kun käyttää näitä ns. terveellisempiä raaka-aineita ja kaiken voi käytännössä sekoittaa blenderillä?

IMG_5273

Tavallaan se tuntuu melkein ”huijaukselta”, ja välillä on ihan mukava tehdä kakku perinteiseen tyyliin munia ja sokeria vatkaamalla. Molemmille tyyleille on aikansa ja paikkansa, mutta jos haluaa herkutella ilman vehnää, valkoista sokeria ja voita, niin se ei ainakaan ole taidosta tai epäonnistumisen pelosta kiinni. Tämä tuotos ei ole kovin makea, joten hunajan määrää voi lisätä jos haluaa. Resepti on jälleen bongattu Uusia Tuulia -blogista, ja muokkasin sitä ihan hieman.

IMG_5267

Pekaani-omenapiiras

2,5 dl mantelijauhoa
2,5 dl kaurajauhoa (voit tehdä kaurajauhoja jauhamalla kaurahiutaleita blenderissä)
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1/2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia

2 kananmunaa
2,5 dl sokeroimatonta omenasosetta (voit korvata osan soseesta kypsällä banaanilla)
2,5 dl kaura- tai mantelimaitoa
4 rkl sulaa kookosöljyä
2-3 rkl hunajaa

3 pientä omenaa kuorittuna ja pilkottuna
1-1,5 dl murskattuja pekaanipähkinöitä

  • Yhdistä kuivat aineet. Sekoita munat, omenasose (ja banaani), maito ja hunaja blenderissä. Lisää kookosöljy ja jatka sekoittamista.
  • Kaada seos toiseen kulhoon ja lisää joukkoon kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada taikina kakkuvuokaan (20-24 cm halkaisija). Lisää pinnalle omenanpalat tasaisesti ja painele niitä hellästi taikinaan. Ripottele pinnalle lopuksi rouhitut pekaanit.
  • Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia (kannattaa tarkistaa kypsyys).

IMG_5254 (2)

IMG_5259Omenapiiras kuuluu tietysti tarjoilla vaniljakastikkeen kanssa. Valitsin tämän kakun kaveriksi kaurapohjaisen vaniljakastikkeen, toki mikä tahansa muukin käy. Nautinto on joka tapauksessa taattu!IMG_5270


IMG_5265

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s