Hyvän olon herkutteluun: mustikka-omenapiiras

Näitä piiras-/kakkureseptejä ei vain voi olla liikaa. Taas tuli puolivahingossa kehiteltyä hieman uudenlainen versio, kun piti kokeilla uutta reseptiä (omenakakku), mutta halusinkin muokata sitä (kuten aina) vähän erilaiseksi. Tästä mustikka-omenapiiraasta tuli aivan huikean maukas, ja sitä voi muokata mieleisekseen vaikka mausteilla tai hedelmäsoseella. Banaanin tilalla voi käyttää myös omenasosetta, jolloin piiraasta tulee enemmän omenainen. Lopputulos muistuttaa hyvin paljon ”normaalia”/perinteistä versiota, mutta tätä on kiva syödä vähän runsaammin eikä pelkästään herkuttelumielessä. Kun makuaisti on tottunut näihin vaihtoehtoisiin leivonnaisiin joiden hyvä maku ei tule sokerista ja voista, niin näitä voi syödä hyvällä omalla tunnolla koska tahansa. Aika jees syödä iltapalaksi, treenin jälkeen tai vaikka heti aamulla jotain joka maistuu ja näyttää ihanalta kakulta.

IMG_5250Oikeanlaisilla mausteilla ja raaka-aineilla voi melkein mistä tahansa saada luotua jotain, joka muistuttaa jotain tiettyä ruokaa/leivonnaista. Kuulostaa hieman tyhmältä noin sanottuna, mutta esimerkiksi siis kanelilla ja omenalla saa melkein minkä tahansa maistumaan omenapiiraalta, ihan sama onko pohja perinteinen vai terveellisempi versio. Kardemummalla, inkiväärillä, kanelilla ja porkkanaraasteella taas mistä tahansa sörsselistä voi saada porkkanakakun makuisen. Kannattaa kokeilla näitä yhdistelmiä esim. kaurapuurossa!

IMG_5249Tästä piiraasta siis tuli mustikkapiiraan ja omenapiiraan risteytys näillä mausteilla, mutta pinnalle voisi ihan yhtä hyvin laittaa pelkkiä mustikoita tai pelkkää omenaa, tai niiden sijasta sekoittaa taikinaan porkkanaraastetta. Kaikkia näitä on kokeiltu ja aina on hyvää!

Tämän(kin) piiraan makeus tulee banaanista ja taateleista, eikä lisättyä sokeria tai rasvaa tarvita. Kaurajauhot voi valmistaa jauhamalla kaurahiutaleita ensin blenderissä niin, että niistä tulee jauhoja. Ei haittaa, vaikka joukossa olisi kokonaisiakin kaurahiutaleita. Jauhojen määrät eivät muutenkaan ole niin tarkkoja, mantelijauhoja voi laittaa enemmän ja kaurajauhoja vähemmän, jos haluaa.

IMG_5248

Ihana mustikka-omenapiiras

3 dl kaurajauhoja

n. 0,5 dl mantelijauhoja

0,5 dl kookosjauhoja

1,5 banaania (kypsää)

1,5 dl mantelimaitoa

8-9 taatelia

2 munaa

2 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

1 tl kardemummaa

ripaus suolaa

+ puolikas omena ja mustikoita pinnalle

  • Laita banaani, kananmunat, mantelimaito ja taatelit blenderiin ja sekoita tasaiseksi.
  • Yhdistä kuivat aineet. Kaada seos blenderistä eri kulhoon ja sekoita joukkoon kuivat aineet.
  • Kaada taikina voideltuun vuokaan (n. 20 cm halkaisija) ja asettele pinnalle omenaviipaleet ja mustikat.
  • Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.

IMG_5247 (2)Lisukkeeksi sopii jälleen kerran esim. turkkilainen jogurtti tai rahkan ja turkkilaisen jogurtin sekoitus makeutettuna vaikka stevialla. Jos haluaa nautiskella vähän enemmän, niin se ihanista ihanin kookosvaahto on vielä parempi idea.

Piiras on hyvää sekä tuoreena/lämpimänä että pari päivää jääkaapissa oltuaan.

Mulperimarjat ja pähkinät sopivat tämän kaveriksi aivan superhyvin, ja pari päivää jääkaapissa levänneelle piiraalle saa ihanaa lisämakua, jos halkaisee piiraspalan ja levittää väliin kerroksen maapähkinävoita, nam!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s