Oman keittiön herkkuburgerit

Burgerit ovat ehkä yksi monimuotoisimmista ruoista, sillä niitä voi tehdä lukemattomilla erilaisilla täytteillä ja yhdistelmillä, ja burger-sämpyläkin voi olla lähes millainen tahansa, eikä sen edes tarvitse olla leipä/sämpylä.

Näihin burgereihin valikoitui nämä täytteet, koska niitä sattui olemaan jääkaapissa. Lohi on hyvää aina missä muodossa tahansa, ja se sopi näihin burgereihin lihaosuudeksi, sillä pihvejä ei näissä burgereissa tarvita. Halloum-juustoa ei tarvitse edes selitellä, se nyt vain on niin hyvää. Hyvissä kotiburgereissa tietysti myös sämpylä on itsetehty, ja tämä sämpyläresepti löytyi Live Life-lehdestä, jonka halloumi-burgerireseptistä tuli inspiraatio näihin.

IMG_5247

Sämpylät on todella helppo ja nopea tehdä ja ne ovat juuri sopivia burgereihin, sillä itse leivän maku ei ole näissä se pääasia. Ehkä sämpylät eivät ole maultaan parhaita ihan sellaisenaan syötäviksi, mutta burgerin muiden makujen kanssa ne toimivat kyllä ihan hyvin. Ja ovat ihan terveellisiäkin, ja proteiinipitoisia ja gluteenittomia ja ja…. 😀

Tein sämpylöistä tarkoituksella litteitä, jotta ne olisi helpompi täyttää ja syödä. Olenkohan ainoa, joka ei ymmärrä niitä korkeaksi torniksi kasattuja burger-annoksia, joita on mahdotonta pitää kasassa ja syödä edes haarukalla ja veitsellä? Toki ne näyttävät mielettömän hyviltä, mutta ei niissä kyllä toteudu se burgereiden alkuperäinen idea ja helposti syötävyys…

Sämpylät (6 kpl)

500 g maitorahkaa

2 dl tattarijauhoja

2 dl mantelijauhoja

4 tl psylliumia

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

+ seesaminsiemeniä ripoteltavaksi päälle

  • Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Lusikoi taikinasta sopivan kokoisia möykkyjä uunipellille ja muotoile/taputtele ne sopivan litteiksi sämpylöiksi. Tai minkälaisia niistä sitten haluatkaan.
  • Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  • Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

IMG_5252

Täytteet

Uunilohta

Halloumi-juustoa

Hummusta (kaupasta ostettu on ihan ok, jos ei jaksa tehdä itse)

lehtisalaattia

tomaattia viipaleina

Jotain hyvää kastiketta, jos haluat. Esim. tzatzikia, maustettua turkkilaista jogurttia, majoneesia, pestoa…. Tähän sopisi vaikka mikä, ihan mistä itse tykkää.

  • Täytä burgerit mielesi mukaan! Halloumi-viipaleet kannattaa tietenkin ruskistaa kuumalla pannulla juuri ennen tarjoilua.

IMG_5254

Näin jälkeenpäin tuli testattua ylimääräiseksi jääneitä sämpylöitä paahtamalla halkaistun sämpylän puolikas leivänpaahtimessa, sitten hummusta päälle ja siihen päälle vielä tonnikalaa, johon oli sekoitettu paprikan paloja ja sellaista Creme Bonjour-tahnaa, ai että maistui hyvältä! Eli tästä voi päätellä, että lohen tilalla voi käyttää vaikka tonnikalaa, heh. Sitten vauhdilla burgereita rakentelemaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s