Erilainen mustikkapiiras

Yhtenä päivänä tein jotain, mitä en ole varmaan lapsuuden jälkeen tehnyt. Keräsin mustikoita, luonnosta, ihan vapaaehtoisesti ja jopa enemmän kuin olisin uskonut viitsiväni kerätä (mikä ei silti ole kovin paljon, mutta mitäpä siitä). Se oli oikeastaan aika rentouttavaa. Pitäisi kyllä useamminkin a) kulkea luonnossa (muutenkin kuin juosten) b) pysähtyä ja katsoa ympärilleen, ja huomata, mitä kaikkea ihanaa kuten loputtomia mustikka-apajia metsässä kasvaa. Ja sitten hyödyntää niitä antimia.IMG_5050

Onhan ne mustikat hyviä, ja oikeastaan paras tapa on syödä niitä ihan sellaisenaan rahkan ja turkkilaisen jogurtin kanssa. En tykkää sörssätä marjoja mihinkään smoothieihin, sillä en oikeastaan pidä smoothieista. Outoa ehkä, mutta syön mieluummin kunnon lusikoitavia juttuja kuin juon jotain nestemäiseksi blendattuja marja- tai hedelmäsekoituksia.

Monet varmaan loihtisivat mustikoista perinteisen mustikkapiirakan, mutta koska en ole perinteiden ystävä niin tein pienen omanlaiseni erilaisen mustikkapiirakan, jonka ohje oikeastaan oli mustikkamuffineja varten, mutta laitoin taikinan leipävuokaan. Tämä ohje ei eroa kauheasti niistä terveellisistä leipomuksista joita olen tehnyt melko säännöllisesti jo kauan, ja oikeastaan ohjeesta voi tehdä lähes minkä makuisen version tahansa vaihtamalla mustikat esim. porkkanaraasteeseen, jolloin tuloksena on kevyt porkkanakakku.

Nämä kakut/piirakat ovat siitä kivoja, että niitä voi syödä ihan reilusti milloin tahansa, ja tuntuu ihan kuin söisi kakkua mutta ilman sokeripöhöä ja huonoa omaatuntoa. Taisiis mistään ei kuulu tuntea huonoa omaatuntoa, mutta näitä kakkuversioita nyt vaan on kivempi syödä aamu- tai iltapalana 😀 Makeus tulee banaanista ja taateleista, joten sokeria ei tarvita.

IMG_5060

Pieni mustikkapiiras

1 banaani (kypsä!)

3-4 tuoretta taatelia

2 tl kookosöljyä

0,5 dl turkkilaista jogurttia

1,5 dl kaurajauhoja + hieman kookosjauhoja

0,5 dl kaurahiutaleita

1 muna

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

0,5 tl kardemummaa

ripaus muskottipähkinää

ripaus suolaa

1-1,5 dl mustikoita

Paista 180 asteessa n. 30 minuuttia.

  • Sekoita kuivat aineet.
  • Soseuta banaani ja taatelit blenderissä tai haarukalla. Lisää jogurtti, kookosöljy (nestemäisenä) ja kananmuna, vatkaa/blenderöi sekaisin.
  • Yhdistä seos kuiviin aineisiin ja sekoita hyvin. Lopuksi lisää mustikat ja sekoita varovasti.
  • Kaada taikina pienehköön kakkuvuokaan, leipävuokaan tai muffinivuokiin.
  • Paista 180 asteessa n. 30 minuuttia, muffineita tehdessä paistoaika luultavasti vähän lyhyempi, kannattaa tarkkailla.IMG_5070

IMG_5075

Nämä leipomukset maistuvat parhaimmalta turkkilaisen jogurtin ja pähkinöiden kanssa syötynä, jos haluaa pitäytyä raikkaassa ja sokerittomassa linjassa. Muutoin vaniljajäätelö tai vaniljakastikekaan ei varmasti ole huono vaihtoehto.

Myös kuivatut mulperimarjat toimivat hyvänä lisänä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s