Ricotta-kesäkurpitsalasagne (viljaton)

Lasagne on varmaan monelle yksi all time favourite -ruoista, ja varsinkin itse tekemäni lasagne on aina kuulunut suosikkeihini, tälleen vaatimattomasti sanottuna, hehe. Mutta koska kaikesta pitää tehdä vähän erilaista ja uusia reseptejä on kiva kokeilla ettei homma mene liian tylsäksi, niin viime aikoina normaalilasagnen sijasta olen valmistanut lähinnä niitä poikkeavia versioita. Kun aloin suosia gluteenittomia ruokia, niin kesäkurpitsalasagne osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi ja sitä onkin tehty aika monella eri reseptillä. Välillä olen laittanut mukaan lasagnelevyjä, jos gluteenittomuus ei ole niin ehdotonta.

IMG_5160

Kesäkurpitsan kanssa on ollut se huono puoli, että välillä lopputuloksesta on tullut aivan liian vetinen sen takia, että kesäkurpitsasta erittyy niin paljon nestettä sen kypsyessä. Siksi parasta reseptiä on ollut vähän vaikea löytää, mutta tällä kertaa kokeiluun lähti Syötävän hyvä -blogista löytämäni ricottajuusto-versio, joka kuulosti hyvältä. Lähinnä sen takia, että tässä ohjeessa ricotta korvaa maitokastikkeen, jonka tekemistä aina inhoan (ja jostain syystä onnistun pilaamaan maitokastikkeen melkein aina, ihan sama millä välineillä sen teen). Tietysti tein reseptiin ihan pieniä muutoksia, mutta lopputulos tuskin kärsi. Ricotta muuten on aivan ihanaa, ja sitä voi käyttää moneen tarkoitukseen leivonnassa ja ruoanlaitossa!

Normaalistihan lasagne tehdään naudan jauhelihasta, ja niin se yleensä maistuukin parhaimmalta (?). Tähän versioon käytin kuitenkin broilerin jauhelihaa, sillä se sopii omaan ruokavaliooni paremmin.

Ricotta-kesäkurpitsalasagneen tarvitaan:

1 kesäkurpitsa, pitkittäin juustohöylällä viipaloituna

1 purkki ricottajuustoa

1 muna

3 rkl sitruunamehua

sitruunan kuorta raastettuna

5 rkl parmesaania

tilkka maitoa

suolaa

2 pakettia broilerin jauhelihaa (tai nautaa)

1 tölkki tomaattimurskaa

1 pieni purkki tomaattipyreetä

1 punasipuli pieninä kuutioina

hyvää suolaa, mustapippuria, yrttejä

2 rkl valkoviinietikkaa

pikasuurustettaIMG_5147

Valmista ricottakastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Paista jauheliha ja sipulit. Lisää tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet (+ vähän vettä). Suurusta pikasuurusteella sopivaksi.

Kun kaikki on ready ja sopiva vuoka on voideltu öljyllä, kokoa lasagne kerroksittain vuokaan:

ensin kerros jauhelihakastiketta, seuraavaksi kerros kesäkurpitsaviipaleita (hieman limittäin) ja sitten juustokastiketta. Toista tätä niin kauan kuin aineksia riittää. Simppeliä. Ihan päälimmäiseksi kannattaa laittaa kerros juustokastiketta ja ripotella päälle vielä parmesaanijuustoa, niin lopputulos näyttää parhaimmalta!

IMG_5150IMG_5151

IMG_5152

Ei muuta kuin vuoka uuniin (valmiiksi lämmitettyyn sellaiseen), 180 asteeseen n. 35-45 minuutiksi. Itselläni aina vähän hakusessa nämä paistoajat, koska useinkaan en katso kelloa, kurkin vain uuniin 😀

IMG_5159IMG_5163

Lopputuloksesta tuli yllättäen paras kaikista tähän astisista kokeiluista! Jes. Lasagne ei ollutkaan yhtään vetistä, eli normaaleja lasagnelevyjä ei tarvita. Ricotta antaa tälle ruoalle aivan ihanan pehmeän ja samettisen maun (toki juusto kuin juusto tekee aina ruoasta parempaa), ja jopa broilerin jauheliha toimi tässä todella hyvin, vaikka joskus se saattaa jäädä vähän mauttomaksi. Mausteissa ei kannata nuukailla koskaan, mikään ei ole niin inhottavaa kuin mauton ruoka, kunhan mausteet ovat puhtaan makuisia eikä mitään grillimaustehirviöseoksia.

Ei voi muuta kuin kehua tämän makua, ja näin hyvää ruokaa ei edes tarvitse pilata ketsupilla!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s