Valkosuklaajuustokakku

kuva 1Teki mieli tehdä juustokakkua. Miksi? No koska se nyt vaan on niin hyvää ja raikasta. Ja sunnuntaina oli ystäväpariskunta tulossa kylään, ja kos  ka olen viimeaikoina niin paljon omaksi iloksenikin leiponut, niin pitäähän sitä nyt muidenkin iloksi leipoa! Tällä kertaa en tehnyt gluteenitonta versiota enkä muutenkaan lähtenyt terveelliselle linjalle, mutta päätin tehdä edes yhden hyvän siirron ja korvata keksipohjan voin kookosöljyllä. Se olikin hyvä siirto se! Kookosöljyllä nimittäin pohjasta tuli mielestäni paljon paremman makuinen eikä niin rasvaisen ja suolaisen oloinen kuin normaalilla voilla. Yleensä en pidä juustokakkujen pohjasta, jos se on paksu ja voilla tehty, sillä siitä tulee jotenkin ällö olo. Tämän version pohja on hyvän ja miedon makuinen, ja ihan sopivan paksuinenkin.

kuva 2

Pohja:

200 g digestive-keksejä

0,5 dl kookosöljyä

 

Valkosuklaatäyte:

100 g valkosuklaata

200 g tuorejuustoa ( 1 rasia)

1 purkki turkkilaista jogurttia

4 liivatelehteä

2 dl vispikermaa

0,5 dl sitruunamehua

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 

  • Murskaa keksit ja sekoita joukkoon kookosöljy. Taputtele keksipohja kakkuvuokaan ja laita jääkaappiin kylmettymään.
  • Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
  • Vatkaa tuorejuusto ja jogurtti sekaisin, lisää joukkoon valkosuklaa samalla vatkaten. Lisää sokeri ja vaniljasokeri.
  • Puristele liivatteista vesi pois ja kuumenna sitruunamehu mikrossa kiehuvaksi. Sulata liivatteet sitruunamehuun ja anna jäähtyä hetken.
  • Lisää liivateseos muiden aineksien joukkoon samalla vatkaten.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti muiden aineksien joukkoon niin, että seoksesta tulee kuohkea. Kaada seos kakkuvuokaan ja levitä tasaiseksi. Laita vuoka jääkaappiin hyytymään.

 

Kakun tekoa suunnitellessani mielessäni pyöri jostain syystä juurikin valkosuklainen juustokakku. Tapani mukaan vertailin taas useampaa eri reseptiä ja muokkasin niistä sitten mieleiseni, tai oikeastaan päädyin seuraamaan yhtä resepteistä tarkemmin määrien ja ainesten suhteen, mutta taisin tehdä joitain pieniä muutoksia. Leipomiseni ja sen suunnittelu saa välillä melko huvittavia piirteitä, kun minulle ei millään meinaa kelvata jokin tietty resepti, vaan aina pitää hakea muutama muukin ohje vertailtavaksi ja yhdistellä niistä sitten sopiva itselle mieleiseksi. En edes tiedä miksi teen niin, ehkä se on vain sitä, etten yleensäkään osaa päättää asioita enkä valita eri vaihtoehtojen välillä, ja ajattelen, että ehkä on olemassa vielä joku parempikin vaihtoehto. Joskus tosin reseptien muuntelusta ei ole muuta kuin haittaa, sillä jonkin aineksen pois jättäminen, sen muuttaminen toiseksi tai uuden aineksen lisääminen aiheuttaa vain koko tuotoksen epäonnistumisen.

 

Yleensä hyydytettäviin juustokakkuihin tehdään päälle kivanvärinen pintahyydyke, mutta itse en tällä kertaa sellaista viitsinyt väkertää. Päätin pitää homman simppelinä ja tehdä pelkän valkosuklaakakun ja seuraavana päivänä raastoin päälle vielä tummaa suklaata koristeeksi. Kakun maku tosin on aika mieto, ehkä sokeria olisi saanut olla enemmän, tai vaihtoehtoisesti enemmän valkosuklaata Olen alkanut vältellä valkoisen sokerin käyttöä leipomisessa, mutta näitä ”normaaleja” herkkuja tehdessä ei sokeria aina voi korvata esim. ruokosokerilla. Makutestin tälle kakulle suoritin lauantai-iltapäivän auringossa parvekkeen matolla istuen ja samalla kahvia nauttien, ja totesin, että tuotosta kelpaa tarjota vieraille, mutta jotain pientä ”twistiä” siihen olisi voinut lisätä! kuva 3

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s